De Krijtmolen is een Jump In school!

De gemeente Amsterdam investeert in een gezonde leefstijl voor alle Amsterdamse kinderen. Met het programma Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht zet de gemeente zich samen met partners in de stad nog sterker in om kinderen op gezond gewicht krijgen en te houden. Ook scholen zijn van grote waarde voor het bereiken van deze ambitie.

Jump-in is het programma dat scholen helpt om optimaal bij te dragen aan gezonde voeding en beweging van hun leerlingen en zo overgewicht te voorkomen.

Het Jump-in programma bestaat uit vier basisonderdelen:

• signaleren en monitoren
  • sport en bewegen op school,
  • een gezond voedingsbeleid op school
  • oudervoorlichting en betrokkenheid.

Hoe ziet u dit terug?

Gezonde voeding

• Tijdens de pauze om 10 uur, drinken alle kinderen water en eten zij fruit
  • Wanneer kinderen hun verjaardag vieren in de klas, delen zij een gezonde traktatie uit. Leuke ideeën en inspiratie staan in de map ‘gezond trakteren’. Elke klas heeft deze map, ouders kunnen deze lenen. In het schooljaar 2017-2018 krijgen alle kinderen in de maand dat zij jarig zijn een traktatiewaaier cadeau. Hierin staan ook allerlei leuke en lekkere ideeën.

Bewegen
1- Naast aandacht voor gezonde voeding wordt er twee keer in de week een gymles verzorgd door een vakleerkracht. Tijdens die gymlessen zijn er regelmatig gastdocenten die de kinderen kennis laten maken met nieuwe sporten.
2- Na schooltijd worden verschillende sportactiviteiten aangeboden

In groep 4 is er een extra weeg en meetmoment om de effecten van Jump In te meten.