Welkom!

OBS De Krijtmolen staat in een multiculturele, kinderrijke buurt in stadsdeel Amsterdam Noord, in de mooie groene Molenwijk.
De school is een van de 16 scholen van Innoord. De Krijtmolen is een ambitieuze school. Met onze leerlingen samen streven we naar hoge resultaten en dagelijks leerplezier.

School van de toekomst

Uw zoon of dochter groeit op in een wereld waarin nieuwe vormen van communicatie steeds belangrijker worden. Een digitale wereld, waarin afstanden verdwijnen en waarin alles wat je wilt weten of leren, online beschikbaar is. Hoe vindt uw kind zijn of haar weg in de multimediale wereld van vandaag en morgen? Op De Krijtmolen bereiden wij onze leerlingen hier zo goed mogelijk op voor. Als ‘school van de toekomst’ zet De Krijtmolen extra in op digitale vaardigheden en mediawijsheid als vormen van ‘het nieuwe leren’.

‘Het nieuwe leren’ op De Krijtmolen:

•Engels vanaf groep 1!

•In groep 1 t/m 4 worden iPads ingezet

•Alle kinderen in groep 5 t/m 8 hebben een eigen tablet of Chromebook. Deze wordt door school uitgeleend

• Een doorgaande leerlijn Mediawijsheid in groep 1 t/m 8

• In alle groepen een digibord of een touchscreen

• Een doorgaande leerlijn Multimedia (creatieve vorming) in groep 5 t/m 8

• Wij werken met Google for Education

Muziekonderwijs

Direct vanaf groep 1 besteden we aandacht aan de muzikale ontwikkeling van uw kind. Muziek heeft een gunstig effect op het leren, zo is wetenschappelijk aangetoond. In de onderbouw staat zingen op het programma. De methode Zing Zo in groep 1 t/m 4 is een voorbereiding op het Leerorkest dat in groep 5 t/m 8 wordt gegeven. Het Leerorkest geeft de leerlingen de kans een muzikale ontwikkeling door te maken en een muziekinstrument te leren spelen. De kinderen van het Leerorkest kunnen al snel laten horen wat ze geleerd hebben in een écht orkest.

De Vreedzame School

De Krijtmolen is een Vreedzame School. Leerlingen en leerkrachten leveren een bijdrage aan een positief sociaal klimaat binnen en buiten de school. Met het programma van de Vreedzame School leren de kinderen op een positieve manier met elkaar omgaan. Ze nemen democratische beslissingen en zorgen samen voor een goede sfeer in de groep en op school. Dit bevordert het plezier waarmee de kinderen naar school gaan. En het zorgt voor een veilige school waar veel geleerd kan worden

Jump In

Als Jump In-school stimuleren we een gezonde leefstijl bij onze leerlingen. Bewegen en gezond eten zijn goed voor kinderen en belangrijk vanuit sociaal oogpunt. We hebben een eigen speellokaal voor onze jongste leerlingen. Onze leerlingen maken kennis met verschillende sporten, onder begeleiding van onze vakdocent bewegingsonderwijs. Vanuit Jump In worden er ook sportactiviteiten na schooltijd georganiseerd.

We hopen dat door het lezen van deze site ouders die een school voor hun kind zoeken nieuwsgierig zijn geworden. U kunt altijd een afspraak met ons maken door te bellen of te mailen

In een persoonlijke rondleiding beantwoorden we graag uw vragen en laten we u trots onze mooie school en moderne onderwijs zien.
Van harte welkom!

Namens het team,

Natasja Spackler
Directeur OBS De Krijtmolen

Onderwijsinspectie

Als u meer informatie over onze school wilt klik dan hier.